Bugun...



Soru- Cevap


facebook-paylas
Güncelleme: 12-11-2020 22:47:28 Tarih: 12-11-2020 22:17

Soru- Cevap

1.)Mekke ve Medine'yehakim olan ilk Türk-İslam devleti hangisidir?

Cevap: İhşitler

2.)Büyük Selçuklu Devleti'nin Bizansla yaptığı ilk savaş hangisidir?

Cevap: (1048- Pasinler Savaşı)

3.)Anadolu'nun kapıları Türklere hangi savaşla açılmıştır?

Cevap: (1071- Malazgirt Savaşı)

4.)Katvan Savaşı hangi devletler arasında gerçekleşmiştir?

Cevap: (Karahitaylar- Moğollar)

5.)1230 Yassıçemen Savaşı'nda Anadolu Selçuklu Devleti'ne yenilen devlet hangisidir?

Cevap: (Harzemşahlar)

6.)Moğol Devleti yıkılınca yerine hangi devletler kurulmuştur?

Cevap:  * Kubilay Hanlığı ( Çinlileştiler)

* Çağatay

*İlhanlılar

* Altınorda

7.)Şiir propagandası için ''Darül Hikme'' medresesini oluşturan devlet hangisidir?

Cevap: Fatımiler

8.) Hıttin savaşıyla Kudüs'ü Haçlılardan alan devlet hangisidir?

Cevap: Eyyubiler

9.)Moğolları tarihte yenen tek devlet hangisidir?

(Memlükler- Ayn-ı Calut Savaşı/ 1260)

10.)Dede Korkut Hikayelerini yazılı hale getiren devlet hangisidir?

Cevap: Akkoyunlular

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bu haber 176 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARİH SAHNESİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

''ndhaber.com'' haber sitesini nasıl buldunuz?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI